Igazgató: Prof. PÉCZ Béla D.Sc., H-1525 Budapest, Konkoly-Thege M. út 29-33, Tel.:+361-3922225, Fax:+361-3922226
MFA Nyári Iskola Középiskolásoknak

Vissza
JELENTKEZÉS

Egyik korábbi diákunk, B. KISS Bálint, volt olyan kedves és készített Nektek egy nagyon aranyos kedvcsináló videót az iskolánkról, amit megtekinthettek ITT. Jó szórakozást :-)!

Jelentkezni lehet a választási lehetőségeket is bőven felkínáló tudományos témák (program) alapos áttanulmányozása után E-mail-ben (vagy végszügség esetén postai levélben).
- E-Mail cím: nyariiskola@mfa.kfki.hu (tárgy mezőben: "MFA Nyari Iskola")
- Postai cím: MFA Nyári Iskola, MTA EK MFA, H-1525 Budapest, Pf. 49.

A jelentkező levél egyfajta pályázat, amit majd részünkről az érintett témavezetők (mentorok) mérlegelnek, a Tudományos Tanács és az igazgatónk által megbízott 5 fős Bíráló Bizottság pedig értékel és dönt a jelentkező elfogadásáról, várhatóan legkésőbb június 15-ig. A hivatalos jelentkezési határidő 2018. június 1. (péntek), este 24h00. (A Bíráló Bizottság összeülésének időpontjától függően előfordulhat, hogy pár napos késéssel befutó jelentkezést is figyelembe tudunk venni, ámde erre nincs garancia.) A jelentkezéshez szigorú formát nem szabunk meg, de ajánlatos figyelembe venni, hogy mi főleg a következőkre vagyunk kíváncsiak:

1.) SZEMÉLYAZONOSSÁG: születési hely és idő, édesanyátok leánykori neve, személyi igazolványotok vagy útleveletek száma, lakcím, E-mail cím, telefonszám (elsősorban mobil), szülők telefonszáma. A személyi adatok megadásához egy minta file-t is készítettünk, amit javaslunk felhasználni, mert munkát spóroltok meg nekünk :-). Adatok_2018.xls.

2.) ÖNÉLETRAJZ: jelenlegi iskola, osztály (fakultáció), kedvenc tanár (E-mail cím), korábbi iskolai tanulmányok, főbb érdeklődési területek, hobbik, sport, barkácsolás, tanulmányi versenyeken elért eredmények, stb. Kívánatos fotót is küldenetek magatokról. (Egyesek elfelejtik leírni, hogy hányadik osztályba járnak :-). Még nem tudtunk rájönni, hogy miért...)

3.) TOVÁBBTANULÁS: továbbtanulási tervek, célok, irányok

4.) TÉMÁK: az általunk felkínált témákból melyek tűntek leginkább érdekesnek és miért. Nagyon fontos, hogy a leveletekből kiderüljön: KOMOLYAN FOGLAKOZTATOK VELÜK. A végén majd szétosztunk benneteket a témák között, ezért amit ezzel kapcsolatban írtok, döntő mértékben befolyásolja az esélyeiteket!

5.) ÖTLETEK: a felkínált témákban saját, eredeti ötletek, még ha nagyon szokatlanok is

6.) NYELVISMERET

7.) AJÁNLÁSOK: iskolai és szülői támogatás (azért nem kell 50 db ajánlás)! Az ajánlás leginkább arra jó, hogy értesüljünk és figyelembe vehessünk veletek kapcsolatos különleges körülményeket is - és hogy ne csak úgy elszökjetek otthonról :-)...)

FONTOS!

8.) LÁNYOK IS JELENTKEZHETNEK!

9.) PÁROK IS JELENTKEZHETNEK! (Barátok, barátnők - manapság a kutatásban természetes, hogy közösségben, egymást kiegészítve dolgozunk, ezért mi ezt támogatjuk!)

10.) ANYANYELV: az iskola nyelve magyar, ezért magyarul beszélő fiatalok jelentkezését várjuk, akár egy másik országból is. A magyar állampolgárság nem követelmény!

11.) ÚTLEVÉL: akik az országhatáron túlról érkeznek, HALADÉKTALANUL ellenőrizzék útlevelük, illetve személyi igazolványuk érvényességét, és ha szükséges, tegyék meg a megfelelő lépéseket!!! (Az elmúlt években többször is előfordult, hogy egy egyébként sikeresen felvett diák ilyen okból nem tudott eljönni hozzánk :-(((.)

Utolsó frissítés: Wed, 02 May 2018 22:32:08 GMT, Számláló: Tovább